ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Home / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ήξερες ότι τα συμβατικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι περίπου 90% πλαστικό?

H Natracare όμως είναι διαφορετική. Τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμα, βιοδιασπώμενα και λιπασματοποιήσιμα υλικά, όπως οργανικό βαμβάκι, βιοπλαστικά (από φυτικά άμυλα) και ξυλοπολτό. Και με την επιλογή προϊόντων υγιεινής χωρίς πλαστικό, θα έχετε δύο θετικές επιπτώσεις  για το περιβάλλον:

01

Μείωση παραγωγής πλαστικού

Η εξόρυξη, παραγωγή και κατασκευή πλαστικών απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες τοξικής ρύπανσης στο περιβάλλον. Αέρια που καταστρέφουν το όζον, όπως το οξείδιο του αζώτου, το διοξείδιο του θείου και το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στην οξίνιση των δέντρων και είναι τοξίκες για τον άνθρωπο, καθώς επηρεάζουν την υγεία μας. Όλα τα προϊόντα Natracare παράγονται με βιώσιμες διαδικασίες και υποβάλλονται σε επεξεργασία με ήπιους τρόπους κατά τη διάρκεια των οποίων δεν απελευθερώνονται τοξικές χημικές ουσίες στο περιβάλλον.

02

Μείωση των πλαστικών αποβλήτων

Κάθε χρόνο, πάνω από 45 δισεκατομμύρια προϊόντα γυναικείας υγιεινής καταλήγουν στα απορρίματα. Τα υγειονομικά απόβλητα είτε αποτεφρώνονται, απελευθερώνοντας επιβλαβή αέρια και τοξικά απόβλητα, είτε αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στις σερβιέτες, σερβιετάκια και στους εφαρμοστές των ταμπόν δεν βιοδιασπώνται καθόλου, και παραμένουν  αμετάβλητα στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια. Αυτά τα απόβλητα μεταφέρονται από τα πουλιά, ή τον αέρα σε ρέματα που καταλήγουν στους ωκεανούς. Η θαλάσσια πανίδα βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο από τα πλαστικά σκουπίδια, καθώς τα ψάρια τρώνε το πλαστικό νομίζοντας ότι είναι τροφή. Ακόμα χειρότερα, αυτό το πλαστικό μεταφέρεται μέσω τροφικής αλυσίδας και σε άλλα ζώα και καταλήγει μέχρι και στο πιάτο σας. Τα προϊόντα Natracare είναι βιοδιασπώμενα – και μπορούν ακόμη και να κομποστοποιηθούν! Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται έχοντας όλους στο μυαλό μας, συμπεριλαμβανομένων των ζώων, πουλιών, μελισσών ακόμα και εντόμων. Η ιδρυτής της Natracare , Susie Hewson, είναι χορτοφάγος και υποστηρικτής της PETA, έτσι δεν υπάρχει καμμία έκπληξη, πως ό,τι κάνουμε είναι για την προστασία της άγριας πανίδας.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα τα προϊόντα Natracare είναι:

 

– Απαλλαγμένα από δοκιμές σε ζώα. Ούτε οι πρώτες ύλες, ούτε τα τελικά προϊόντα έχουν ποτέ δοκιμαστεί σε ζώα. Δερματολογική δοκιμή διεξάγεται πάντα σε ανθρώπους εθελοντές υπό ελεγχόμενες διαδικασίες.

– Απαλλαγμένα από ζωικά συστατικά, ή  πρώτες ύλες που έχουν μεταποιηθεί με τη βοήθεια οποιονδήποτε ζωικών προϊόντων.

– Κατάλληλα για vegans και χορτοφάγους, με πιστοποίηση από την Vegetarian Society. Η παραγωγή των πρώτων υλών γίνεται με διαδικασίες που φροντίζουν πολύ προσεχτικά το περιβάλλον και τα χωράφια όπου το βαμβάκι μας καλλιεργείται. Υπολογίζεται, ότι τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν 67 εκατομμύρια πουλιά κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ, έτσι με την επιλογή οργανικών προϊόντων προστατεύεται η άγρια ζωή από τις βλαβερές συνέπειες αυτών των τοξικών χημικών ουσιών.

Back to Top
Shopping Cart
Close

No products in the cart.