ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Home / ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοι Είμαστε

H Natracare δεν αποτελεί μόνο μια εταιρεία με βιολογικά και φυσικά προϊόντα. Είναι μια βραβευμένη, ηθική επιχείρηση που δεσμεύεται έμπρακτα να προσφέρει βιολογικές και φυσικές λύσεις για την προσωπική υγιεινή αφήνοντας το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη από σεβασμό για τις μελλοντικές γενιές μας. Σε όλα τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και βρεφικής φροντίδας, η Natracare χρησιμοποιεί μόνο βιολογικά και φυσικά υλικά που πληρούν τα υψηλότερα βιολογικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και τα αυστηρότερα πρότυπα βιοδιασπασιμότητας. Παράλληλα, όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί προέρχονται από παραγωγούς που διαχειρίζονται και ελέγχουν τους πόρους με σεβασμό και μοιράζονται τις αρχές μας.

Το όραμα και η φιλοσοφία

«Να προάγουμε τη Natracare σε ένα παγκόσμιο σύμβολο για την ποιότητα, την καινοτομία και την ηθική. Να κάνουμε διαθέσιμη σε όλες τις γυναίκες τη φυσική επιλογή για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής προστατεύοντας το περιβάλλον μας.»

«Διαθέτω απεριόριστο σεβασμό απέναντι σε όλα όσα έκαναν οι  πρόγονοί μου για να μπορώ εγώ να ζω αυτήν τη στιγμή.  Αυτή η θεώρηση με φέρνει κι εμένα αντιμέτωπη με τη δική μου ευθύνη να φροντίσω όλα που μου κληροδοτήθηκαν  και να βάλω ταδυνατά μου για να συμβάλω στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέψει στις γενιές που θα έρθουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να μαγευτούν από την ομορφιά του.»

Susie Hewson , μητέρα δύο παιδιών, ιδρύτρια, ιδιοκτήτης και δημιουργός της Natracare, νικήτρια του Βραβείου Γυναικείας Ηθικής Επιχειρηματικότητας 2008 (2008 Women in Ethical Business Award) και εκλεγμένο Μέλος της Βασιλικής Κοινότητας για την ενθάρρυνση των τεχνών, της βιομηχανίας και του εμπορίου (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce – FRSA)

Η ιστορία της Natracare

natracare protest

Το εθνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, “World in Action”, που προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1989, επέστησε την προσοχή στις επιπτώσεις της ρύπανσης από διοξίνες και του ρόλου που έπαιξαν στην παραγωγή προϊόντων υγιεινής. Τα συμβατικά προϊόντα υγιεινής αποτελούνται κατά 90% από πλαστικά, που αποτελούν υποπροϊόντα πετρελαίου, και χλώριο, το οποίο απελευθερώνει διοξίνες. Επίσης, η λίστα των πλαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής περιλαμβάνει το πολυαιθυλένιο (το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή των πλαστικών σακουλών), το πολυπροπυλένιο και τους υπεραπορροφητικούς πολυακρυλεστέρες, η δημιουργία των οποίων παράγει τοξίνες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και οξύνουν την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, καθώς το πλαστικό δεν είναι βιοδιασπώμενο, τα προϊόντα υγιεινής που περιέχουν πολυμερή από αργό πετρέλαιο μολύνουν τη γη και τις θάλασσες για πάντα. Τα παραπάνω ανησύχησαν τόσο πολύ ορισμένες γυναίκες, που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις σερβιέτες και τα ταμπόν που υπόκεινται σε λεύκανση με χλώριο και να διαμαρτυρηθούν. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Natracare ξεκίνησε την έρευνα και ανάπτυξη των βλαβερών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σερβιετών και ταμπόν με στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής λύσης που θα περιελάμβανε προϊόντα από αμιγώς φυσικά υλικά που θα προσέφεραν στις γυναίκες μια ποιοτική φυσική επιλογή στην ατομική τους φροντίδα χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Έτσι, το 1989 η Natracare ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που ανέπτυξε πιστοποιημένα 100% βιολογικά και φυσικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής. Τα προϊόντα της σήμερα διατίθενται παγκοσμίως.

Tα πολυβραβευμένα προϊόντα της Natracare, που περιλαμβάνουν ταμπόν, σερβιέτες, σερβιετάκια, μωρομάντηλα κλπ, κατασκευάζονται από 100% βιολογικό βαμβάκι και φυσικά υλικά, εντελώς απαλλαγμένα από χλώριο, τα οποία προέρχονται από οικολογικά διαχειριζόμενα δάση και είναι πάνω από 95% βιοδιασπώμενα και κατάλληλα για κομποστοποίηση. Η Natracare είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τα νέα βιοδιασπώμενα «βιο-πλαστικά», τα οποία κατασκευάζονται από άμυλο και υποαλλεργικά, φυσικά και απορροφητικά συστατικά που βασίζονται στο σάκχαρο, αντικαθιστώντας τα κοινώς χρησιμοποιούμενα συνθετικά υλικά, παράγωγα του πετρελαίου. Έτσι, τολμά να διαφοροποιείται, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, το οποία κομποστοποιούνται και βιοδιασπώνται, αντί να επιβαρύνουν το περιβάλλον για χρόνια. Η Natracare έχει ήδη βραβευτεί για την περιβαλλοντική της δέσμευση.  Το 2008, έγινε η πρώτη εταιρεία που πέτυχε μια επιστημονικά επικυρωμένη ανάλυση του κύκλου ζωής των προϊόντων της, πιστοποιημένη από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό Environmental Product Declaration (EPD – www.environdec.com), ενώ, επιπλέον, κατέκτησε το πράσινο σήμα SIS. Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια της Natracare Susie Hewson κατέκτησε το βραβείο γυναικείας ηθικής επιχειρηματικότητας (Woman in Ethical Business award) το 2008 και το 2009 και δέχτηκε συγχαρητήρια για την επίτευξη μιας εξαιρετικά υψηλής βαθμολογίας (92) στη μέτρηση του δείκτη Ηθικής Διαπίστευσης, τοποθετώντας τη Natracare στην κορυφή του πίνακα του κλάδου των προϊόντων υγιεινής προστασίας.

Back to Top
Shopping Cart
Close

No products in the cart.