ΥΓΕΙΑ

Home / ΥΓΕΙΑ
Δοκιμάστε αυτό το τεστ στο σπίτι με μια απο τις μάρκες συμβατικών ταμπόν και θα παρατηρήσετε, ότι μετά από λίγα λεπτά ίνες θα προεξέχουν από το ταμπόν. Αυτό συμβαίνει, επειδή συνήθως τα ταμπόν γίνονται με ένα μείγμα από ραγιόν και βαμβάκι ψεκασμένο με φυτοφάρμακα. Οι ίνες ραγιόν αποκόπτονται εύκολα, μένοντας στον κόλπο κατά τη χρήση. Εκτός από τα ζητήματα υγιεινής των ινών που απομένουν στον κόλπο, υπάρχουν επίσης, επιπτώσεις για βακτηριακή αποίκιση που μπορεί να συμβάλει στις κολπικές μολύνσεις. Το ραγιόν στο ταμπόν έχει επίσης συνδεθεί με το Σύνδρομο Τοξικού Σόκ.
Τα προϊόντα Natracare δεν συναντούν πρόβλημα με την απώλεια ινών, καθώς γίνονται μόνο από 100% οργανικό βαμβάκι, του οποίου η ίνα, έχοντας κυματιστή μορφή, δεν είναι εύκολο να ξεφτίσει.
Η Natracare υπερασπίστηκε το θέμα της απώλειας ινών πίσω στη δεκαετία του 1990, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών που εκφράστηκαν τόσο από τους χρήστες ταμπόν όσο και από ιατρικό προσωπικό. Νοσηλευτές, οι οποίοι διεξήγαγαν τεστ παπ ανέφεραν, ότι ήταν αναγκασμένοι να καθαρίσουν τη μήτρα από ίνες ταμπόν πριν προβούν στην λήψη δείγματος από τον τράχηλο.

 

Οι κατασκευαστές, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν το ζήτημα απώλειας ινών, άμεσα τοποθέτησαν ένα συνθετικό υλικό γύρω από τα ταμπόν τους, για να εμποδίσουν την απώλεια ινών από το εσωτερικό του απορροφητικού πυρήνα. Η επιλογή του υλικού, ένα πλαστικό που ονομάζεται πολυπροπυλένιο, θερμαίνεται για να λιώσει και να σχηματίσει μία σφράγιση πάνω από τον πυρήνα του ταμπόν. Αυτή η τακτική μειώνει, αλλά δεν εξαλείφει την απώλεια ινών. Επιπλέον, το πολυπροπυλένιο είναι κατασκευασμένο από αργό πετρέλαιο και δεν βιοδιασπάται, βλάπτοντας έτσι και το περιβάλλον.
Back to Top
Shopping Cart
Close

No products in the cart.